Julkitilakalustevalmistajan tärkein tehtävä on tarjota kestävää toimivuutta

Kirjoittanut Timo Kaivonen 25 marraskuuta, 2019

Pi mini_slider 1700x830

Julkisiin tiloihin kalusteita valmistavan yrityksen on nähtävä laaja-alaisesti yhteiskunnassa tapahtuvia muutoksia, analysoitava niiden seurauksia ja tarjottava analyysinsa perusteella harkittuja tuote- ja palveluratkaisuja yhä parempien julkisten tilojen kehittämiseksi. Julkisissa hankkeissa tehtävät päätökset näkyvät lähes aina pitkään, usein vuosikymmeniä eteenpäin. Tämä tosiasia luo suuren vastuun neuvottelupöydän molemmille puolille.

Valmistajilta vaaditaan ehdotonta pyrkimystä tuotteiden ja palveluiden kestävyyteen ja laadukkuuteen sekä valmistusprosessin kokonaisvaltaista toteutusta vastuullisella tavalla. Ostajan on puolestaan ymmärrettävä hankkeensa tavoitteet ja vaikutukset syvällisesti, ymmärrettävä nykyinen saatavilla oleva tarjonta sekä (ainakin ihannetilanteessa) tutkittava olemassa olevien yritysten potentiaalia kehittää yhteistyössä jopa nykyistä sopivampia ratkaisuja.

Julkisten hankkeiden jäljet ovat kauaskantoisia, siksi hankinnoista päättävien on tehtävä valintoja, jotka kantavat pitkälle tulevaisuuteen. Mielestäni tämä on markkinaa kehittävää toimintaa. Myös asiaan liittyvä toinen näkökulma on hyvä sanoa ääneen – kaikki markkinoilla tapahtuva kaupankäynti ei ole markkinaa kehittävää. Vääriksi osoittautuvat valinnat joudutaan korjaamaan, usein hyvin nopeastikin, joten ne johtavat vain hetken onneen, jos siihenkään.

 

Hiljaista tietoa ja laajat verkostot

 

Me Piiroisella olemme tuotekehittäneet, valmistaneet, myyneet ja markkinoineet julkitilakalusteita jo lähes kolmekymmentä vuotta. Olemme investoineet tehtaillamme monipuoliseen valmistusteknologiaan, olemme tehneet yhteistyötä alan tuotesuunnittelijoiden ja -muotoilijoiden kanssa, olemme solmineet suhteita tiloja suunnitteleviin arkkitehteihin, sisustusarkkitehteihin ja sisustussuunnittelijoihin sekä rakentaneet jakelukuvioita jälleenmyyjien kanssa Suomessa ja maailmalla. Ympärillämme ovat laajat verkostot ja sitä kuuluisaa hiljaista tietoa eri alueilta on kertynyt valtavasti.

On uudenlaisen ”avautumisen” aika.

Kalusteblogissamme ajatuksiamme toimialasta ja tiedon jakoa

Tämä on Kalusteblogimme ensimmäinen postaus. Aloitamme blogin jakaaksemme aiempaa tehokkaammin ja läpinäkyvämmin meille kertynyttä tietoa ja myös ajatuksiamme toimialasta. Asiakkailtamme saamme päivittäin kysymyksiä etenkin tuotteisiimme ja niiden valmistusmenetelmiin liittyen ja monet aiheet ovat jaettavissa myös laajemman yleisön kesken.

Aiheiden ei tarvitse rajautua konkreettisesti vain omien seiniemme sisäpuolella tapahtuviin asioihin vaan katsomme asiaa laajemmin. Esimerkiksi monissa valmistukseen liittyvissä aiheissa voimme jututtaa myös kumppaneitamme ja kertoa heidän ajatuksiaan.

Juttujen formaatit tulevat vaihtelemaan lyhyistä tietoiskuista laajempiin kirjoituksiin. Julkaisemme postaukset www-sivuillamme ja jaamme ne sosiaalisessa mediassa ainakin LinkedIn-sivustollamme. Somessa toivomme blogimme herättävän myös keskustelua. Blogiin tulee kirjoittamaan useampia henkilöitä. Itse pyrin kirjoittamaan vähintään kahden kuukauden välein arkisista aiheista, joilla kuitenkin näen laajemman merkityksen. Rohkaisen myös muita Piiroislaisia tarttumaan blogikynään. Tärkeässä roolissa tulevat olemaan kaksi nuorta ja lahjakasta kirjoittajaa, Ida Henritius ja Esa Anttila. Olemme aloittaneet Idan ja Esan kanssa yhteistyön tavoitteenamme, että tätä koko toimialaa voi ja kannattaakin tarkastella ja tulkita myös ulkopuolisin silmin. Siitä ei voi olla kuin hyötyä meille kaikille.

Sanomattakin on selvää, että kaikki ideanne ja toiveenne käsiteltävistä aiheista ovat enemmän kuin tervetulleita.

Tästä tämä lähtee, tervetuloa mukaan!

yhteistyöterveisin ja palautteestanne kiittäen,
Timo Kaivonen

Ready to Get StreamLined?

Optimized from head to toe, StreamLined is fast, smooth, and above all clean. StreamLined creates the most fluid interactive experience imaginable.

JÄTÄ KOMMENTTI

Tuoreimmat jutut

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi

author avatar

Jutun kirjoitti: Timo Kaivonen

Vastaan irtokalusteidemme myynnistä ja markkinoinnista. Työssäni palkitsevinta on nähdä, miten yhteistyö eri alueiden ammattilaisten kanssa tuottaa uusia ratkaisuja, jotka parantavat ihmisten käyttäjäkokemusta julkisissa tiloissa. Koulutukseni on kaupalliselta puolelta (KTM, BBA), osaan siis hinnoitella ammattilaistemme osaamisen :)

Connect with Timo