Material Mega Menu - Responsive

Metallin sopimusvalmistus Piiroisella juuri taloon tulleen silmin

Kirjoittanut Ari Talus 24 maaliskuuta 2020

metallikomponentit_nosto_1700x830px

Matkani metalliteollisuuden parissa on ollut pitkä. Aloitin työskentelyn Raahen terästehtaalla 80-luvulla. Jokin viileän teräksen kosketuksessa ja ennustettavissa olevassa muovautuvuudessa kiehtoi minua. Jo tällöin mukana oli kaiken mahdollisen opettelu harrasteajoneuvoista ja tämä osa-alue on pysynyt mukanani kaikki nämä vuodet.

Kun opiskellessani pääsin mukaan design huonekalujen maailmaan, avautui edessäni uusia ovia. Myöhemmin tuotekehitystöitä tehdessäni myös 3D-mallinnos tuli tutuksi. Autojen entisöinnin parissa työskennellessäni syvensin osaamistani mm. metallien käyttäytymisen, niiden pinnoittamisen, tarjouslaskennan ja asiakasrajapinnassa toimimisen osalta.

Näinä vaikeina aikoina meidän pitää auttaa toisiamme, mikä on toimivintakin, kun rajoja suljetaan ja suosia suomalaista työtä.

Piiroiselle haettiin talvella 2020 vahvistusta metallin sopimusvalmistuksen myyntiin. Pääsin haastatteluun ja avartavalle tehdaskierrokselle. Ensimmäisenä kiinnitin huomioni ihmisläheiseen suhtautumiseen yrityksessä -sehän ei ole nykyään itsestään selvä asia hektisessä yritysmaailmassa. Kierroksella toiminnan laajuus ja tekemisen tarkkuus yllätti minut. Myös se, että Piiroisen kattojen alla on metallikomponenttien valmistus noin neljänkymmenen tekijän toteuttamana, innovatiiviset ja laajaan tuotantoon soveltuvat metallin pintakäsittelylinjastot, oma muotopuristeiden valmistusosasto, sekä verhoilu- ja kokoonpano-osasto, antoi minulle ajattelemisen aihetta. Ympäristöasioista huolehtiminen kuuluu Piiroinen Oy:n perusarvoihin. Sainkin esityksen mm. omasta prosessivesien puhdistamosta ja ympäristöä perinteistä vähemmän kuormittavasta 3-arvoisesta kromauksesta.

Nyt kuukauden talossa olleena, olen tutustunut henkilökuntaan, opetellut käytössä olevia ohjelmia ja talon toimintamalleja. Olen saanut joitakin asiakaskontakteja ja niiden hankkiminen ja ylläpito tulee olemaankin tärkeä osa työtäni. Yrityksen vanhat asiakkaat, alalla toimivat tuttavuuteni ja kartoittamani potentiaaliset asiakkaat ovat jo saaneet yhteydenottojani. Odotan miellyttäviä työntekohetkiä kaikkien asiakkaiden kanssa. Vaikka elämme keskellä epävarmuutta ja myllerrystä, koittaa vielä seesteinen aika, tasoittakaamme tietä sitä kohti. Näinä vaikeina aikoina meidän pitää auttaa toisiamme, mikä on toimivintakin, kun rajoja suljetaan ja suosia suomalaista työtä.

Olen päässyt auttamaan markkinoinnissa, jonka yhtenä osana on tämä kirjoitukseni. Maailma muuttuu yhä kiihtyvää vauhtia. Yritys on panostanut aina uusiin laitteisiin ja valmistusmenetelmiin. On hienoa olla osa tätä Piiroisen koneistoa ja tuoda joukkoon uudenlaistakin näkemystä ja osaamista. Mitä mielikuvia Piiroinen yrityksenä sinussa herättää?

#vastuullisuusteko #sinivalkoinenvalinta #suositaan_kotimaista

Ready to Get StreamLined?

Optimized from head to toe, StreamLined is fast, smooth, and above all clean. StreamLined creates the most fluid interactive experience imaginable.

JÄTÄ KOMMENTTI

Tuoreimmat uutiset

Kalusteblogin uusimmat artikkelit

Piiroinen – Tekijä. Taidolla. -blogin uusimmat artikkelit

Piiroinen-blogin kaikki artikkelit

Kalusteblogin kaikki artikkelit

Piiroinen – Tekijä. Taidolla. -blogin kaikki artikkelit

Tilaa uutiskirje sähköpostiisi

author avatar

Jutun kirjoitti: Ari Talus

Olen Metalli-Piiroinen Oy:n uusi Myyntipäällikkö. Määrätietoinen matkani designin ja metalliosaamisen parissa on jatkunut jo viidellä vuosikymmenellä.

Connect with Ari